Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حوزه نظام مهندسی ساختمان با اشاره به تحولات حرفه مهندسی در سال های پس از انقلاب گفت: رشته مهندسی در ایران بعد از انقلاب دستخوش تحولاتی شد که میزان پذیرش دانشجویان رشته های مهندسی در دانشگاه ها افزایش یافت.

شهریار مشیری در گفت و گو با پول نیوز با انتقاد از عملکرد دانشگاه های خصوصی و آزاد در افزایش میزان پذیرش دانشجو با هدف دریاف شهریه و کسب درآمد، اظهار داشت: در این میان دانشگاه های دولتی نیز وقتی دیدند که درآمد خوبی از این راه می توانند کسب کنند، آنها هم دانشکده های مختلفی از قبیل پردیس، شبانه و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را ایجاد کردند و آمار دانشجویان مهندسی را بسیار بالا بردند.

وی با اعلام اینکه آمار دانشجویان رشته های مهندسی در سال های پس از انقلاب و به ویژه در دهه دوم انقلاب نسبت به قبل از آن 20 برابر شده است، بیان کرد: در حال حاضر نیز این آمار بسیار وحشتناک است و این در حالی است که کیفیت آموزشی به روز نمی شود و ارتقا نمی یابد.

مشیری درخصوص دلایل این امر توضیح داد: در سال های قبل از انقلاب، به ازای هر 5 سال تدریس، فرصت مطالعاتی به اساتید می دادند و وزارت علوم طی هماهنگی با دانشگاه های اروپا یا آمریکا، اساتید را برای گذراندن دوره های آموزشی به این کشورها می فرستاد تا علم روز دنیا را فرابگیرند و پس از به روزرسانی دانش و تخصص خود به ایران بازمی گشتند و آموخته های خود را به دانشجویان منتقل می کردند. بعد از انقلاب متاسفانه به خاطر صرفه جویی و نبود ارز این فرصت مطالعاتی از دست رفت و به همین دلیل امروز علم مهندسی و کتاب ها و مطالب ما همان علم مهندسی قبل از انقلاب است.

وی با بیان اینکه تا دهه دوم انقلاب به واسطه انبوه دانشجویان، اعضای هیئت علمی را به سرعت حتی از بین افراد دارای مدرک فوق لیسانس استخدام می کردند و بعدها دوره های دکترا دایر شد، افزود: در اروپا دوره های دکترا برای سه نفر رتبه های برتر دانشگاه به صورت بورسیه است، اما در ایران باید هزینه صرف شود و به واسطه همین دلایل کیفیت آموزش در ایران نه تنها در رشته مهندسی بلکه در همه رشته ها بسیار پایین آمده است.

شهریاری با اشاره به تولید انبوه مهندس در کشور بدون توجه به کیفیت آموزش تصریح کرد: ساخت و سازهای انجام شده در 40 سال اخیر و خسارات ناشی از وقوع زلزله حاکی از آن است که نه تنها ساختمان های قدیمی از کیفیت لازم برخوردار نیستند، حتی ساختمان های نوساز نیز که با علم جدید ساخته شده اند مقاومت لازم را در برابر زلزله ندارند و نمونه بارز آن را در ساختمان های مسکن مهر در زلزله کرمانشاه دیدیم.

وی با تاکید بر اینکه این مسائل نشان می دهد که بنیه علمی مهندسان در کشور ما بسیار ضعیف است، تاکید کرد: نه تنها در رشته مهندسی بلکه باید در همه رشته ها یک انقلاب فرهنگی به وجود بیاید که کیفیت آموزش را بالا ببرند؛ در غیر این صورت تولید انبوه مهندس دردی را دوا نمی کند.

عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان هرمزگان با انتقاد از اینکه در کشور فقط به تولید مدرک توجه شده و مدرک گرایی را تشویق کرده ایم و علم گرایی را تشویق نکرده ایم.

وی در خصوص میزان کیفیت آزمون های مهندسی گفت: وزارت راه و شهرسازی برگزاری آزمون های نظام مهندسی را به سازمان سنجش یعنی وزارت علوم واگذار کرده است و نمی توان گفت که کیفیت این آزمون ها ضعیف است، بلکه درواقع کیفیت فارغ التحصیلان ما پایین است.

مشیری تشریح کرد: در بسیاری از کشورهای دیگر فارغ التحصیلان دانشگاهی از رشته پزشکی گرفته تا رشته های مهندسی و... برای انجام کار حرفه ای باید در آزمونی به نام آزمون دولت شرکت کنند تا بتوانند اجازه اشتغال حرفه ای داشته باشند، در غیر این صورت نمی توانند کار حرفه ای انجام دهند.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه در ایران این روند برای همه رشته های دانشگاهی وجود ندارد، افزود: در حرفه نظام مهندسی برای اینکه تعدادی از فارغ التحصیلان مهندسی بتوانند وارد بازار کار شوند و صدای اعتراض بیکاری آنها بر سر وزارت راه و شهرسازی و دستگاه های مربوطه بلند نشود، آزمون نظام مهندسی را برگزار می کنند.

رییس سابق سازمان نظام مهندسی هرمزگان در پایان با بیان اینکه در دوره قبلی وزارت راه و شهرسازی برخی مسئولان مافیای کلاس های آموزشی و تدریس را تشکیل داده بودند، بیان کرد: همین رانت خواری ها حرفه مهندسی کشور و استعدادها را از بین برده و نابود کرده است.

 

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: شهریار مشیری نظام مهندسی مهندس هرمزگان مدرک گرایی نظام مهندسی دانشگاه ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۵۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات پروژه اوما اویا سریلانکا؛ شاهکار مهندسان ایرانی

پروژه چند منظوره سد و نیروگاه «اومااویا» سریلانکا که مراحل طراحی و ساخت آن توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است، به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی-مهندسی کشور در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق با حضور روسای جمهور ایران، سریلانکا، وزیر نیرو، وزیر نفت، وزیر امور خارجه، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) و تعدادی از مسئولین عالی رتبه دو کشور به شکل رسمی افتتاح و به بهره برداری رسید.

به گزارش روابط عمومی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص)، پروژه چند منظوره سد و نیروگاه «اوما اویا» که تماماً توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است به عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی کشورمان در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق امروز چهارشنبه (۵ اردیبهشت ماه) با حضور روسای جمهور ایران و سریلانکا، وزیر نیرو، وزیر امور خارجه، وزیر نفت، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) و تعدادی از مسئولین دو کشور افتتاح و به بهره برداری رسید.

ایران به عنوان یک کشور پیشرو در صنعت آب و برق، جایگاه نخست منطقه را در صدور خدمات فنی و مهندسی در این صنعت دارد و این امر بیانگر دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان کشورمان و شرکت‌های ایرانی من جمله قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) می‌باشد.

توان فنی و مهندسی کشور در حوزه ابزار‌های مدیریت منابع آب از جمله شبکه آبیاری زهکشی، تونل‌ها و سدسازی نیز ۱۰۰ درصد بوده و ایران در بین چهار کشور برتر جهان در این حوزه قرار دارد. در این بین رویکرد دولت مبتنی بر توسعه دیپلماسی منطقه ای، از جمله مهمترین راهبرد‌هایی است که به ارتقاء صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور از جمله صنعت آب و برق کمک شایانی کرده است.

با اجرای طرح چند منظوره اوما اویا که در ۲۳۰ کیلومتری شرق کلمبو، پایتخت کشور سریلانکا احداث شده است با آب مازاد رودخانه‌های اوما اویا و ماهوتوتیلا اویا واقع در استان اووا «UVA» برای توسعه کشاورزی به منطقه کم آب همین استان منتقل می‌شود، این در حالی است که هم زمان با تحقق این هدف، تولید انرژی از طریق نیروگاه زیر زمینی به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات انجام خواهد شد.

تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال، تأمین آب مورد نیاز ۵۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال ۱۴۵ میلیون متر مکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک از جمله اهداف این پروژه بوده که توسط شرکت فراب و به همت متخصصان و مهندسان ایرانی در کشور سریلانکا به مرحله اجرا و بهره برداری رسیده است.

این پروژه که از نظر اجرای ۲۴ کیلومتر تونل با دو دستگاه TBM بدون دسترسی میانی در شرایط بسیار سخت زمین شناسی و وجود جریان‌های آبی پرفشار، حفاری یکی از بلندترین شفت‌های (تونل های) عمودی دنیا در نیروگاه ابی به طول ۶۱۸ متر، اجرای پوشش فلزی شفت عمودی به وزن تقریبی ۱۰۰۰ تن به صورت معلق و نصب و احداث نیروگاه در حفره و فضا‌هایی در عمق ۷۵۰ متری زمین که به آن مقار می‌گویند، جزو پروژه‌های منحصر به فرد مهندسی محسوب می‌شود.

مجری ایرانی این پروژه به دلیل رویکرد مسئولانه نسبت به جوامع محلی موفق شده اند در سال ۱۴۰۱ نشان عالی مسئولیت اجتماعی را دریافت کنند، همچنین بر اساس اعلام انجمن بین المللی تونل سازی و فضا‌های زیرزمینی ITA، پروژه چند منظوره اوما اویا در بین چهار پروژه منتخب نهایی در بخش پروژه‌های ۵۰ تا ۵۰۰ میلیون یورویی در سال ۲۰۲۰ میلادی قرار گرفت. یکی دیگر از افتخارات در ساخت این سد چندمنظوره این بود که با وجود سختی‌های بسیار زیاد فرآیند ساخت سد، هیچگونه خسارت جانی و مالی نداشته و تمامی استاندارد‌های زیست محیطی و بهداشتی مرتبط با پروژه‌های سدسازی نیز در این خصوص رعایت گردیده است.

پروژه چند منظوره اوما اویا، منحصر به فرد‌ترین پروژه‌های مهندسی ایران در سریلانکا با حضور روسای جمهور دو کشور به بهره برداری رسید.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در مراسم افتتاح پروژه چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» را که شاهکار مهندسان ایرانی در دل سریلانکاست، گفت: اجابت دعوت رئیس جمهور محترم سریلانکا و حضور در این کشور برای بهره برداری از نماد دوستی دو کشور برای من افتخار آمیز است. آنچه از طرح بزرگ و چند منظوره سریلانکا مهم‌تر است تحقق اراده دو کشور ودو ملت است، که می‌خواهند رفاه و آسایش و بهتر زیستن را برای خود رقم بزنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه تأمین مالی پروژه از سوی کشور سریلانکا و نیروی فنی و مهندسی از سوی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، اظهار داشت: پیگیری این پروژه از سوی کشور دوست سریلانکا بود و انتقال علم و دانش ایرانی به سرزمین سریلانکا صورت گرفت.

وی ادامه داد: سد و طرح بزرگ اومااویا گرچه امروز به عنوان ابر پروژه بهره برداری می‌شود ولی آنچه مهم‌تر است همبستگی همدلی وهمراهی دوکشور وملت در آسیاست.

رییس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی با توانمندی فنی ومهندسی که از آن برخودار است در بیش از ۲۰ کشور جهان طرح‌ها وپروژه‌های بزرگ برق و ابی را اجرایی می‌کند.

آیت الله رئیسی ادامه داد: مغرب زمین می‌خواست القا کند که فقط دانش و تکنولوژی در اختیار آنهاست ولی دستان توانای متخصصین و دانشمندان ایرانی امروز نه فقط در ایران بلکه در سراسر قاره اسیا و در کشور‌های منطقه کار‌های بزرگی را رقم زده و در حال رقم زدن است.

وی تصریح کرد: دشمن نمی‌خواست ما پیشرفت کنیم، اما ملت ما اراده کرد که پیشرفت کنیم. خواست و اراده ملت بزرگ ایران تحقق پیدا کرد و دشمن ناکام ماند.

وی خطاب به رئیس جمهور سریلانکا گفت: جمهوری اسلامی آمادگی دارد در پیشرفت کشور سریلانکا شریک شود و همه تجربیات خویش را که نتیجه ۴۵ سال مجاهدت مردان و زنان ایرانی است با شما به اشتراک بگذارد. ما آمادگی داریم در پروژه‌های بزرگ سریلانکا با صدور خدمات فنی و مهندسی ایران در پیشرفت کشور سریلانکا شرکت کنیم.

tags # سید ابراهیم رئیسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • نرخ ساخت منطقی نیست/ ابلاغ تعرفه حق‌الزحمه مهندسان نظام مهندسی
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • میزان افزایش حق‌الزحمه مهندسان هفته آینده اعلام می‌شود
  • رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم
  • جزئیات پروژه اوما اویا سریلانکا؛ شاهکار مهندسان ایرانی
  • الساندرو دل ‌پیرو: تشویق در برنابئو، یکی از به‌یادماندنی‌ترین لحظات دوران حرفه‌ای من است